Doelstelling van de vereniging

In de statuten staat daarover: Het geven van concerten en uitvoeringen; het houden van repetities; het deelnemen aan concoursen, toernooien en wedstrijden; het organiseren van evenementen op muzikaal gebied.

 

In het beleidsplan uit 2022 is de formulering wat lichtvoetiger: Het koor durft het aan om (licht) klassieke muziek, koorwerken uit opera's, maar ook moderne werken ten gehore te brengen. Maas- en Neergalm zingt liederen in vele talen, uit diverse culturen. Slavische en Russische liederen, traditionele muziekstukken voor mannenkoren in het Duits, Italiaans of Frans, hedendaagse werken in het Engels, het Nederlands en andere talen staan op het repertoire. Hierdoor komen de koorleden, met ieder hun eigen smaak en voorkeur, allemaal aan hun trekken. Ons luisterend publiek komt enkele keren per jaar naar kerken of (kerst) concerten om Maas- en Neergalm sacraal bezig te horen. Kerkmuziek is niet weg te denken in een koor dat midden in het sociale en culturele leven wil staan.

 

De doelstelling is ook in een paar zinnen samen te vatten: Voor elk wat wils. Dat geldt niet alleen voor de zangers, maar ook voor ons publiek.